fbpx

Havermout-bananencake met appel & kaneel

Jipp en ik kijken altijd samen uit naar woensdag. Want dan is het ‘Mama-en-Jipp-dag’ zoals hij altijd zo lief zegt. Dan hebben we eens geen haast ’s morgens, dan blijven we lekker lang in onze pyjama’s en….duiken we altijd samen de keuken in om iets lekkers te maken.

We maken niet altijd iets nieuws omdat Jipp ook regelmatig om ‘oude bekenden’ vraagt die goed in de smaak zijn gevallen. Heel vaak maken we iets met oude bananen. Nou…oud…we laten ze express oud worden voor woensdag.

Vandaag hebben we bananencake met appel-kaneel gemaakt. De kleur is niet heel mooi moet ik eerlijk toegeven maar de smaak….super lekker!

Ingredi├źnten

  • 200 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • eventueel een beetje honing naar smaak (3 eetlepels ongeveer)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 flinke hand rozijnen

Zo maken we het

Verwarm de oven voor op 180 graden

Vermaal de havermout in een keukenmachine tot meel

Voeg de bananen, de eieren, eventueel de honing, het zout en het bakpoeder toe en maal totdat alles glad is

Snijd de appels in kleine blokjes (met schil!) en voeg ze samen met de rozijnen toe aan het beslag

Roer het beslag goed door

Schep het beslag in een bakblik die met bakapier belegd is

Bak in 45 minuten gaar en smullen maar!

Heb jij het ook gemaakt?

Als jij dit recept hebt gemaakt dan zou ik het tof vinden als je hem deelt op Instagram of Facebook met #vitamomz of @vitamomz erbij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *